Het zijn net mensen…of toch niet?

Psst, heb je het gehoord? Orlando Bloom heeft een piemel! En ik heb ‘m gezien!! En zonder zwart balkje ervoor, woop woop!
Helaas was het niet in een romantische setting in zijn of mijn slaapkamer. Nee, dat mocht ik willen. Al sinds 2003 heb ik absoluut de hots voor Orlando. Ik keek naar de Pirates of the Caribbean en was op slag verliefd. Wat een mooie man en wat is-ie stoer. Stinkend jaloers was ik natuurlijk op Keira Nightley die door hem wordt gered en daarna nog een aantal films met ‘m mocht kussen.
Maar sinds gister kijk ik anders naar hem. Want heel eerlijk, ook die van Orlando Bloom is maar gewoon een lelijk ding. Niet te missen, maar wel heel gewoon en lelijk. Net als het apparaat van alle andere mannen op deze wereld (denk ik, want ik heb ze gelukkig niet allemaal gezien).

Het meest vreemde vind ik eigenlijk nog wel dat z’n vrouw Katy Perry op dezelfde foto compleet gehuld is in bikini. Niet topless, niets naakt. Maar wáárom is Bloomie dan wel helemaal naakt? Wil hij geen witte vlakken van z’n zwembroek over z’n edele delen? Is-ie zo ijdel? Of speelde hij een stukje uit Pirates na met Katy en is hij in één van die wilde momenten z’n zwembroek verloren? En waarom poseert hij er zo pretentieus mee? Serieus, zijn houding is nog rechter dan de mijne op dit moment en ík heb een rug die door de fysio met tape is vastgezet.

Ik volg elke dag op Facebook het nieuws van LINDA. En daar komt dit soort nieuws voorbij. In één woord hilarisch. Het leidt je even af van alle ellende in de wereld. Even hoef je niet te kijken naar kinderen in Syrië die in een tentenkamp wonen. Even hoef ik niet te kijken naar vrouwen die door islamistische groeperingen uitgebuit worden of mensen die door diezelfde groepen vermoord zijn. Even hoef ik niet te kijken naar dat lelijke hoofd van Donald Trump en z’n bizarre uitspraken. Even hoef ik me dus helemaal geen zorgen te maken over de wereld. Het LINDA. nieuws is fantastische therapie. Maar ja, aan de informatiestroom komt geen einde. Want als we het dan toch hebben over de piemel van Orlando, dan moet natuurlijk ook gemeld worden dat die van Justin Bieber vorig jaar ook al te zien was. En natuurlijk kan ik het niet laten om door te klikken. I am a sucker for clickbait. Als we dan toch beroemde piemels aan het bekijken zijn, dan wil ik die van Justin natuurlijk ook wel zien. Maar de deceptie is even groot. Ook niet te missen en net zo lelijk als die van Orlando.

Als je zo’n grote ster bent (in Orlando z’n geval zou ik ook kunnen zeggen ‘hebt’ want op een andere foto kun je zo z’n darmkanaal in kijken), maakt het je dan op een gegeven moment niet meer uit? Heb je de strijd om je privacy opgegeven of was het toch weer dat ene onbewaakte ogenblik waarin je er gloeiend bij bent? Het moment dat je jezelf even veilig waant en je op vakantie je onderbroek of zwembroek uittrekt? Net zoals gewone mensen dat -op een nudistenstrand- doen? Of heb je het stiekem allemaal in scène gezet en de fotograaf zelf ingehuurd om de wereld te laten zien wat je in huis hebt? En dat die van jou écht niet onderdoet voor die van Justin?

En dan lees ik in het volgende bericht op LINDA. dat de creditcard van Adèle geweigerd is in de H&M met daarbij de opmerking: Ook zij shopt gewoon bij H&M en kent soms het ongemakkelijke probleem van een creditcard die al aan z’n max zit.
Nou ik vind helemaal niets gewoon aan een creditcard die aan z’n max zit. Juist dat de limiet op die creditcard is bereikt, is toch hét teken dat ze alles behalve gewoon is? Ik ken geen enkele vrouw met een creditcard die tot aan de limiet zit. Gewone vrouwen kunnen het zich namelijk helemaal niet veroorloven om tot de limiet te shoppen.
De limiet op mijn creditcard is € 2.500,- Bij het idee dat die aan z’n max zou zitten, voel ik me alles behalve gewoon. Nee,  ik voel de eerste angstaanvallen al opkomen. Want in vredesnaam, hoe kom je van zo’n schuld af? Voor Adèle is het vast de normaalste zaak om dat gewoon weer even af te lossen, maar de gewone vrouw moet toch echt gewoon flink wat maanden werken voor ze haar overspannen creditcard weer wat ademruimte kan bieden. Ga toch weg met je verhaal dat ze daarom zo gewoon is.

En ja, natuurlijk zijn de grootste sterren in bepaalde opzichten ook maar gewoon mensen. Ze zien er in verjaardagskostuum hetzelfde uit als wij. Ze zijn net zoveel mens als wij, in de zin dat ze ook verdriet en ellende kennen. En ja, ze kunnen net zo hard lachen als wij en evenveel plezier hebben in het leven. In alles wat een mens een mens maakt, zijn ze inderdaad hetzelfde. Maar daar is volgens mij wel alles mee gezegd… Zodra we het gaan hebben over gedrag, geld en bezittingen kun je volgens mij niet meer zeggen dat ze zo gewoon gebleven zijn. Zelfs niet als ze ook bij de H&M shoppen.

Beoordeel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.