Daar gaat de helft van m’n geluk op vier wielen…. Houd de dief!

Soms heb je van die dagen dat het gewoon even niet meezit. De meeste dagen vind ik het leven een feest, maar zelfs bij het grootste feestbeest zit het wel een keer tegen. Zo’n dag had ik vanochtend toen ik van 7-hoog naar m’n auto’s keek maar zag dat de helft van m’n wagenpark verdwenen was. Eh, ik had m’n auto’s toch naast elkaar geparkeerd? Waarom staat mijn cabrio daar dan moederziel alleen?

Enigszins ongerust sta ik daarna in de lift met de buurjongen. “Ik denk dat m’n auto gestolen is” zeg ik tegen hem, terwijl ik zenuwachtig heen-en-weer hups. “Ik heb ‘m naast m’n andere geparkeerd, maar er staat er nu nog maar één”. Meelevend als mensen zijn, komen er meteen uitspraken als “oh nee, het zal toch niet he?”. Een andere buurman trekt een verbaasd gezicht en kijkt er moeilijk bij “oh, dat is vervelend zeg”. Ja, dat is hartstikke vervelend buurman, ik ben namelijk knettergek met dat apparaat.

De meelevende buurjongen loopt met me mee naar de plek waar een van m’n kinders stond en samen kijken we naar een lege plek. Het voelt wat raar en denk eigenlijk dat ik me vergis. Heb ik ‘m gister niet ergens anders geparkeerd toevallig? Nee, ik weet zeker dat ik ‘m naast m’n andere had gezet. Ik doe dat namelijk elke avond in de hoop dat ze samen kindjes maken en er fantastische kleine wagentjes uitkomen.
Met de buurjongen loop ik nog een rondje over de parkeerplaats en daarna doe ik hetzelfde rondje nog eens in m’n eentje. En daarna nog eens. En zelfs nu ik het schrijf vraag ik me af of ik het misschien toch niet goed gezien heb. Heb ik ‘m écht niet ergens anders gezet? Wie pikt er nou een auto? Dat gebeurde in de jaren ’90, maar nu toch niet meer?

Blijkbaar is niets minder waar. Ik weet zeker dat m’n wagentje niet op een andere parkeerplek stond. Of ik moet ‘m in m’n slaap verplaatst hebben? Maar ik denk dat je er rustig vanuit kunt gaan dat iemand m’n Clio heeft gekidnapt. Redelijk in shock bel ik m’n werkgever op…. “Ehm, m’n auto stond vanochtend niet meer op de plek waar ik ‘m gisteravond heb achtergelaten…..”

Geen idee of-ie nu in de prak ligt, gebruikt en afgeragd tijdens een ramkraak ofzo. Of is-ie al uit elkaar gesloopt en worden de onderdelen as we speak getransporteerd naar ‘orgaanhandelaren’  in het buitenland? Of gaat iemand er vanavond een roofoverval mee plegen? Of heeft de dief misschien mijn eerdere verhaal op deze site gelezen? Zou de dief jaloers zijn geweest dat ik zo gelukkig was in mijn auto en dat ook graag zelf willen ervaren? Misschien dat iemand het daarom nodig vond om mijn auto te stelen, om lekker te rijden in mijn wagentje met mijn foute muziek lekker hard aan (en ramen dicht natuurlijk). In dat geval hoop ik dat die persoon ‘m vanavond weer terugzet op dezelfde plek met een bedankje of bloemetje erbij. En dat m’n Shabbies en roze powerpumps er nog gewoon in liggen, op dezelfde plek als waar ze gisteravond lagen….

Beoordeel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.