Comakarten auf die Deutsche Autobahn

Duitsland rocks! Nee, natuurlijk niet als we met voetbal van ze verliezen. En ook niet als het complete strand omgetoverd is tot een midgetgolfbaan door alle kuilen die door de Duitsers gegraven zijn. Maar verder zijn die Duitsers best cool. Uiteten is in Duitsland spotgoedkoop, in de supermarkt heb je veel voor weinig (en natuurlijk richtiges Deutsche Qualität) en auf die autobahn? Daar mag je zo hard als je kunt, GAAAAF!!!

En ik ben niet de enige die dit blijkbaar heel cool vind. Ik was de grens nog niet over of alle auto’s met Nederlands kenteken gingen er in rap tempo vandoor! We leken wel een horde hardlopers die stonden te wachten op het startschot, om daarna zo snel als mogelijk uit de startblokken te veren. Ik trapte m’n DS-je al vrij snel naar 170, maar een of andere idioot in een grote wagen kwam nóg harder aangereden. In een rits van ongeveer 7 auto’s misbruikten wij gruwelijk het wegennet van onze Oosterburen. Minister Schultz van Haegen, eat your heart out! Als we thuis niet hard mogen rijden, dan doen we dat gewoon ergens anders. Dan leven we ons daar uit en springen we daar uit de band. Een mens moet toch een keer uitspatten niet waar? En weet je wat nog het meest opmerkelijk was? Er was nauwelijks een  snelheidsverschil tussen de linker- en rechterbaan! Iedereen gaat daar gewoon écht kneiter hard!

Ik voelde me ongeveer een 16-jarige die voor het eerst onder moeders vleugels vandaan is en zich in Chersonissos of Lloret de Mar compleet misdraagt. Wat thuis niet mag of kan, dat doen we gewoon lekker ergens waar niemand er een probleem mee heeft. Net als die pubers in Zon, Zuipen, Ziekenhuis op RTL5; extreem comagedrag maar dan met auto’s in plaats van alcohol. Gewoon net zo lang en diep het gaspedaal in trappen als kan. Maar hoe lang kan dat goed gaan? Als een of andere onverlaat die slechts 120 km/ uur rijdt plots naar de linkerrijstrook komt, wat dan? Of wat als je de macht over het stuur verliest? Of wat als het wegdek toch niet zo goed blijkt? Wordt comazuipen dan comakarten?

Hoe dan ook, het gaf een euforisch en ondeugend gevoel. Heerlijk losgaan in het buitenland, want thuis zijn we nou eenmaal aan onze brave regels gebonden. Ja 130 is leuk, maar het gaat natuurlijk nergens over. Ik krijg in ieder geval geen kick van 130 km/ uur rijden. Terwijl ik in m’n DS -je zat en over de Duitse snelweg scheurde, fantaseerde ik erover hoe dit met m’n TT zou zijn. Een gelukzalig gevoel, want dat moet toch wel echt helemaal mega-kicken-cool zijn. Dus eigenlijk moet ik volgend weekend even opnieuw naar Duitsland maar dan met de TT. Gewoon even richting Arnhem om daarna van Arnheim bis Oberhausen und zurück even plankgas te geven. Kijken welke topsnelheid we kunnen halen. Wie gaat er met mij mee? Heerlijk de Autobahn misbruiken als openbare kartbaan….

Beoordeel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.