Hemeltje lief, waar ga ik aan beginnen?

image1Hemeltje lief, waar ga ik aan beginnen?

Het formulier is ingevuld, nu alleen nog op de post doen. Het invullen alleen al was een hels karwei. Van de zenuwen vulde ik het eerste formulier verkeerd in en kwam ik er pas na afronding van poging 2 achter dat het in blokletters moest. Weer opnieuw dus. Nou ja, driemaal is scheepsrecht toch? Dus daar ligt-ie dan. Op tafel met daaronder een kopie van m’n bachelor diploma Commerciële Economie. Nu alleen nog even op de post doen…

Read More

Beoordeel dit artikel:

Verkopen op Marktplaats? 10 nieuwe tips

euro-s-geld10 Tips als je gaat verkopen op Marktplaats

Ik ben de troste bezitter van een Marktplaats-account dat al zo’n 12 jaar bestaat. In die 12 jaar heb ik enorm veel dingen gekocht en verkocht zoals een vouwfiets, studieboeken, hardloophorloges, telefoons, enorm veel zebra’s van Happy Horse, lampen, een compleet servies van Blond en ga nog maar even door. Maar de afgelopen maanden heb ik toch wel de meest intense Marktplaats-periode gehad; vanwege de verhuizing ging driekwart van mijn inboedel in de verkoop. Omdat verkopen via Marktplaats niet altijd over rozen gaat, krijg je van mij vast 10 tips om beslagen ten ijs te komen….

Read More

Beoordeel dit artikel:

Saaie muts

Saaie muts

Ken je dat, dat moment dat je aan zelfreflectie doet en je afvraagt: ben ik saai? Ik wel hoor. Mensen die me goed kennen denken nu waarschijnlijk: saai? Jij houdt van reizen, gebruikt maar één keer in de week je keuken, rent en vliegt van hot naar her, jij houdt ervan als het leven één groot spektakel is, waarom zou jij of jouw leven nou saai zijn? Nou dat zit als volgt…

Read More

Beoordeel dit artikel:

Een roze bril

glasses-2006096_640Een roze bril

Het zijn bizarre tijden vind ik. De wereld lijkt in brand te staan. Ok, ik heb de Middeleeuwen niet meegemaakt, ben nooit toeschouwer van heksenjachten geweest en tijdens de Eerste én Tweede wereldoorlog zat ik nog veilig in de buik van m’n moeder die nog in de buik van m’n oma zat. Dus een echt referentiekader heb ik niet, maar toch denk ik dat de wereld gefrituurd wordt.

Read More

Beoordeel dit artikel:

Promovendum: het leed dat verzekeren heet – een hoop gezeik

img_0179Het leed dat verzekeren voor hoger opgeleiden heet: Promovendum
-Een hoop gezeik- 

Verschrikkelijk. Ik vind verhalen van mensen die klagen over hun verzekeraar altijd zo vervelend om te lezen. Het zijn altijd van die dramatische verhalen vol ellende. De meeste verhalen zijn nauwelijks leesbaar, staan vol spelfouten en details, bah! Nee, ik ga dat soort verhalen NOOIT schrijven… Daarbij ga je ervan uit dat het jou nooit zal overkomen omdat je denkt goed verzekerd te zijn, maar helaas pindakaas. Op mijn eigen blog mag ik het wel zeggen; het is dikke shit. Ook ik ga me eraan wagen, maar dan anders. Zit je lekker? Daar gaat-ie!

Leestijd: blijf voorlopig nog maar even zitten Read More

Beoordeel dit artikel:

Goede voornemens….

rocket-461750_640Goede voornemens….

Ik vind goede voornemens maar stom. Waarom? Goede vraag. Ik weet dat ik me er al jaren tegen afzet en er ook zeker niet aan mee doe. Ik denk dat de oorzaak ergens in mijn jeugd ligt, daar is het vast misgegaan. Ik had geen makkelijke jeugd weet je. Ik ben geboren tussen Kerst en Oud & Nieuw hè? Maar weinig mensen die in januari een stukje van mijn traktatie namen. “Nee, ik moet echt aan mijn lijn denken” was het veelgehoorde excuus… Een hele zondag dus staan bakken voor Jan met de korte achternaam, terwijl de weigeraars op 15 januari alweer volop aan de koekjes zaten: “ja, ik heb het opgegeven hoor…”

Read More

Beoordeel dit artikel: