Waar bemoeit iedereen zich toch mee?

man-390339_640Waar bemoeit iedereen zich toch mee?

Ik word er eigenlijk een beetje moe van. Waarvan? Dat iedereen altijd een mening over alles heeft. Of wacht, nee dat is het eigenlijk helemaal niet. Je mag best een mening hebben, maar ik word er zo moe van dat iedereen maar te pas en te onpas die mening uitkraamt. Nee wacht, dat is het eigenlijk ook niet, van mij mag je eigenlijk best zeggen wat je denkt. Maar ik word er zo moe van dat we kwetsende meningen zonder filter de wereld in slingeren. Een voorbeeld: van mij mag je roze best een lelijke kleur vinden. Je mag zelfs tegen mij zeggen dat je roze een lelijke kleur vindt. Maar stel dat ik in een roze jurkje rond zou lopen, waarom moet je dán zeggen dat je mijn jurkje lelijk vindt omdat je nou eenmaal roze lelijk vindt? Snap je wat ik bedoel? Het maakt me geen reet uit dat je een mening hebt en die uitkraamt. Maar ik word er zo moe van dat we onszelf het recht verworven lijken te hebben om altijd te mogen zeggen wat we denken, zelfs als het kwetsend, onnodig of vervelend is en het over zaken gaat die je eigenlijk gewoon geen bal aan gaan. Waarom bemoeien we ons zo graag met anderen? Is ons eigen leven niet spannend genoeg?

Read More

Beoordeel dit artikel:

Asked and Answered

Asked and Answered

IMG_0807Het is zondagochtend en dochterlief (3 jaar) zit in de huiskamer geamuseerd een plastic ijshoorntje vol te duwen met klei, om deze vervolgens in het gezicht van haar pop te smeren. Na een kort concert van lieve smakgeluidjes, vraagt ze aan haar pop; “Lekker, hè? Zal ik er nog eentje maken?”  Dankbaar maak ik van dit moment gebruik en klap mijn laptop op de eettafel open. Al snel ben ik verdwaald in het inspiratiewoud van Pinterest als mijn oog op een interessant artikel valt. ‘End child nagging & negotiating with just 3 simple words’ kopt de titel. Clickbait of niet, het klinkt veel belovend.

Read More

Beoordeel dit artikel:

Weet je…. laat maar.

Weet je…. laat maar. 

Het is zaterdagavond als ik met een vriendinnetje zo’n beetje onder de bank lig van de slappe lach. Het slachtoffer lijkt in eerste instantie haar vriend, die met een beteuterd gezicht het tafereel op een afstand aanschouwt. Maar eenmaal uitgelachen komen we tot de conclusie dat we niet hém belachelijk zaten te maken maar dat we vooral heel hard om ons eigen gedrag moeten lachen. Want eerlijk toegegeven: met ons vrouwen valt soms gewoon niet te communiceren. We roepen natuurlijk heel hard van wel, maar ja dat is omdat we onszelf toch enigszins moeten verdedigen. Een klein verslag van mijn weekend, waarin pijnlijk duidelijk wordt dat wij vrouwen wel heel veel van jullie mannen verwachten. Diep respect voor de mannen die daarmee om kunnen gaan.

Read More

Beoordeel dit artikel:

Het zijn net mensen…of toch niet?

Het zijn net mensen…of toch niet?

Psst, heb je het gehoord? Orlando Bloom heeft een piemel! En ik heb ‘m gezien!! En zonder zwart balkje ervoor, woop woop!
Helaas was het niet in een romantische setting in zijn of mijn slaapkamer. Nee, dat mocht ik willen. Al sinds 2003 heb ik absoluut de hots voor Orlando. Ik keek naar de Pirates of the Caribbean en was op slag verliefd. Wat een mooie man en wat is-ie stoer. Stinkend jaloers was ik natuurlijk op Keira Nightley die door hem wordt gered en daarna nog een aantal films met ‘m mocht kussen.
Maar sinds gister kijk ik anders naar hem. Want heel eerlijk, ook die van Orlando Bloom is maar gewoon een lelijk ding. Niet te missen, maar wel heel gewoon en lelijk. Net als het apparaat van alle andere mannen op deze wereld (denk ik, want ik heb ze gelukkig niet allemaal gezien). Read More

Beoordeel dit artikel: