Election Day

Election Day

trump-vs-clintonHet is 8 november, Amerika kiest een nieuwe president. Ik heb het geprobeerd te volgen, maar ben afgehaakt. Via Blendle krijg ik stukken voorgeschoteld uit internationale kranten zoals de New York Times of Washington Post en ook onze eigen Nederlandse kranten en tijdschriften volgen de verkiezingen op de voet. Tel daar de vele documentaires op tv bij op die ik gezien heb. Aan informatie en voorlichting geen gebrek, ik zou een ware Amerikanoloog kunnen worden. Maar deze verkiezingen wilde ik eigenlijk niet volgen… Read More

Beoordeel dit artikel:

Opgekropte woede

frustration-1583655_640Opgekropte woede

Ik vind mezelf best een lief meisje. Natuurlijk, ik ben geen heilige maar ik ben verder best een brave burger. Ik sla niemand, ik bedreig niemand, ik pers niemand af. Eigenlijk doe ik geen vlieg kwaad kun je wel zeggen. Maar toen ik vandaag hoorde dat er ergens een loods was gevonden met onderdelen van gestolen Clio’s, ontdekte ik een hele andere kant van mezelf.

Leestijd: een woede-aanval van ongeveer 10 minuten

Read More

Beoordeel dit artikel:

Het verhaal van de dode goudvis

Het verhaal van de dode goudvis

goldfish-1900832_640

“Chant, volgende week heb ik een ouderavond, maar ik ben alleen die week. Kun jij  een avondje op de kids passen?” vraagt een dierbare vriendin.
Haar man blijkt voor z’n werk op vakan…eh in het buitenland te zitten. Tuurlijk kom ik oppassen, ik draai daar mijn hand niet voor om.
Ik heb dan zelf geen kinderen, dat wil niet zeggen dat ik niet mega goed met ze ben. Voorlezen, met poppen of knuffels spelen, rare geluiden maken, met autootjes racen, rollebollen over de grond en als het echt nodig is doe ik streng. Altijd leuk andermans kinderen. Lekker pret maken en als het écht lastig wordt geef je ze gewoon weer terug. Nee, oppassen is een luizenbaantje….
Read More

Beoordeel dit artikel:

Waar bemoeit iedereen zich toch mee?

man-390339_640Waar bemoeit iedereen zich toch mee?

Ik word er eigenlijk een beetje moe van. Waarvan? Dat iedereen altijd een mening over alles heeft. Of wacht, nee dat is het eigenlijk helemaal niet. Je mag best een mening hebben, maar ik word er zo moe van dat iedereen maar te pas en te onpas die mening uitkraamt. Nee wacht, dat is het eigenlijk ook niet, van mij mag je eigenlijk best zeggen wat je denkt. Maar ik word er zo moe van dat we kwetsende meningen zonder filter de wereld in slingeren. Een voorbeeld: van mij mag je roze best een lelijke kleur vinden. Je mag zelfs tegen mij zeggen dat je roze een lelijke kleur vindt. Maar stel dat ik in een roze jurkje rond zou lopen, waarom moet je dán zeggen dat je mijn jurkje lelijk vindt omdat je nou eenmaal roze lelijk vindt? Snap je wat ik bedoel? Het maakt me geen reet uit dat je een mening hebt en die uitkraamt. Maar ik word er zo moe van dat we onszelf het recht verworven lijken te hebben om altijd te mogen zeggen wat we denken, zelfs als het kwetsend, onnodig of vervelend is en het over zaken gaat die je eigenlijk gewoon geen bal aan gaan. Waarom bemoeien we ons zo graag met anderen? Is ons eigen leven niet spannend genoeg?

Read More

Beoordeel dit artikel:

Asked and Answered

Asked and Answered

IMG_0807Het is zondagochtend en dochterlief (3 jaar) zit in de huiskamer geamuseerd een plastic ijshoorntje vol te duwen met klei, om deze vervolgens in het gezicht van haar pop te smeren. Na een kort concert van lieve smakgeluidjes, vraagt ze aan haar pop; “Lekker, hè? Zal ik er nog eentje maken?”  Dankbaar maak ik van dit moment gebruik en klap mijn laptop op de eettafel open. Al snel ben ik verdwaald in het inspiratiewoud van Pinterest als mijn oog op een interessant artikel valt. ‘End child nagging & negotiating with just 3 simple words’ kopt de titel. Clickbait of niet, het klinkt veel belovend.

Read More

Beoordeel dit artikel:

Weet je…. laat maar.

Weet je…. laat maar. 

Het is zaterdagavond als ik met een vriendinnetje zo’n beetje onder de bank lig van de slappe lach. Het slachtoffer lijkt in eerste instantie haar vriend, die met een beteuterd gezicht het tafereel op een afstand aanschouwt. Maar eenmaal uitgelachen komen we tot de conclusie dat we niet hém belachelijk zaten te maken maar dat we vooral heel hard om ons eigen gedrag moeten lachen. Want eerlijk toegegeven: met ons vrouwen valt soms gewoon niet te communiceren. We roepen natuurlijk heel hard van wel, maar ja dat is omdat we onszelf toch enigszins moeten verdedigen. Een klein verslag van mijn weekend, waarin pijnlijk duidelijk wordt dat wij vrouwen wel heel veel van jullie mannen verwachten. Diep respect voor de mannen die daarmee om kunnen gaan.

Read More

Beoordeel dit artikel:

Het zijn net mensen…of toch niet?

Het zijn net mensen…of toch niet?

Psst, heb je het gehoord? Orlando Bloom heeft een piemel! En ik heb ‘m gezien!! En zonder zwart balkje ervoor, woop woop!
Helaas was het niet in een romantische setting in zijn of mijn slaapkamer. Nee, dat mocht ik willen. Al sinds 2003 heb ik absoluut de hots voor Orlando. Ik keek naar de Pirates of the Caribbean en was op slag verliefd. Wat een mooie man en wat is-ie stoer. Stinkend jaloers was ik natuurlijk op Keira Nightley die door hem wordt gered en daarna nog een aantal films met ‘m mocht kussen.
Maar sinds gister kijk ik anders naar hem. Want heel eerlijk, ook die van Orlando Bloom is maar gewoon een lelijk ding. Niet te missen, maar wel heel gewoon en lelijk. Net als het apparaat van alle andere mannen op deze wereld (denk ik, want ik heb ze gelukkig niet allemaal gezien). Read More

Beoordeel dit artikel:

Waar ben je? (50 typen Jane)

Waar ben je? (50 typen Jane)

Na het eerdere artikel over 50 typen Tarzan kon een variant over 50 typen Jane niet uitblijven. Helaas ben ik niet zo bekend met het gedrag van vrouwen als met het gedrag van mannen, daarom heb ik mijn inspiratie opgedaan bij mannelijke vrienden en collega’s. Mannen bedankt voor jullie hilarische verhalen, ik heb onder de tafel gelegen van het lachen.

@Vrouwen, slaan jullie deze lekker een keertje over?

DIsclaimer: deze lijst is niet compleet, noch 100% correct. Zie de titel van deze site, ik schrijf niet voor een wetenschappelijk tijdschrift. Ik onderbouw dan ook niets, heb geen representatief onderzoek gedaan en ga enkel af op ‘horen en zeggen’. Voor kwaliteitsjournalistiek of politiek correcte overwegingen verwijs ik je door naar andere sites 😉

Leestijd: voedselvergiftiging

Read More

Beoordeel dit artikel:

Een ode aan de vriendschap

Een ode aan de vriendschap

Vrienden zijn er in alle soorten en maten. Er zijn vrienden waarmee je al jarenlang bevriend bent. Een kleine groep die hards die door de jaren heen zijn blijven plakken. Ze staan voor je klaar als dat nodig is. Wateroverlast door een lekkage of door een zee aan tranen? Het maakt ze niet uit. Zij pakken de tissues, luisteren naar je en nemen je mee op sleeptouw.  Ze doen de was voor je als wasmachine stuk is. Zie je het al voor je? Mijn ondergoed bij hen aan de waslijn. Dit soort vrienden zijn priceless.

Read More

Beoordeel dit artikel:

Pokémannen vangen….

Pokémannen vangen….

“Of je meegaat een ijsje eten?” vraag ik aan een vriend die evenveel van cabrio’s en nutteloze rondjes rijden houdt als ik. “Tuurlijk!” zegt hij! Altijd een smoes om naar buiten te gaan toch? We parkeren de auto op ongeveer 10-15 minuten lopen van de ijssalon, het is prachtig weer voor een loopje. Maar we zijn de auto nog niet uit of de vriend in kwestie pakt z’n telefoon uit de broekzak en begint vervolgens druk om zich heen te kijken. “Wat is er?” vraag ik enigszins bezorgd. “Er zitten hier Pokémons” fluistert hij. Oh Lord. In eerste instantie denk ik dat hij een grapje maakt, maar al vrij snel is het duidelijk; hij is écht Pokémons aan het vangen. Dat ik dit op mijn leeftijd nog mee mag maken….

Read More

Beoordeel dit artikel: